livet har så vidt begynt...?

når vet du at du er død? når vet du at du lever?

er det når du blir født at livet starter? det er jo da man begynner å telle dagene, månedene og årene. men du er jo et "levende" vesen lenge før du blir født. begynner livet når eggcellen møter sedcellen? begynner livet når minnet begynner? man husker jo ikke så mye som skjedde før en viss alder. kanskje små episoder, men ikke hele dager, sammenhenger. er det da livet begynner? når vi begynner å huske. livet har så vidt begynt sier vi. ossen vet du det?

begynner et liv mår du selv, personlig føler at du lever? at du er. at du faktisk har en meneing her i "livet". begynner livet den dagen du ikke har noe beskymringer? ingenting vondt å tenke på. bare være lykkelig for at du er tid? lever du da? livet har så vidt begynt sier vi. ossen vet du det?


weheartit.com

livet er en kun en kort linje, en liten trå, på bare noen få millimeter, av værdens millarder-meter lange garnnøste.

livet har så vidt begynt sier vi. ossen vet du det? jeg  vil si at nå, akkurat nå. i dette sekunde, minuttet som jeg skriver disse egentlig ganske ubetydelige linjene, svart på hvitt, akkurat nå, nå er jeg nærmere døden enn jeg noen gang har vært. hvordan kan du si da, at livet så vidt har begynt. når jeg sitter her, midt på natten, er jeg så nærme døøden at jeg kan nesten se den i øynene. føles det som. jeg har jo aldri vært nærmere. hvordan kan jeg vite at jeg ikke tar det ene skrittet, frivillig eller ufrivillig, som lar døden omfavne meg.

weheartit.com

 livet har så vidt begynt sier vi. til den "bare" 16 år gamle jenta som krøller hele kroppen sammen i hjørnet i senga. sperrerlivet ute og nekter å se deg i øynene når hun gråter. nekter å se blikket ditt. livet har så vidt begynt sier vi, dere, til henne, til meg. "du er bare 16 år. det går over en dag" osseni helvete vet du det? ossen kan du vite at livet mitt ikke ender nå? i morgen om en uke?

livet har så vidt begynt? WHAT THE HELL! livet begynner eller slutter ikke. livet har eksistert i titalls tusen år. lenge før det sårbare, sjøre mennesket vandret på jordens overflate. lenge, lenge før.

 

2 kommentarer

Katrine

20.apr.2011 kl.05:51

så sant, så sant.. men hold ut med uansett hva du sliter med! ikke la døden ta over, kjemp imot. det er alltid lys i enden av tunellen! snakker av egen erfaring

idamarieandersen

20.apr.2011 kl.11:33

Katrine: Det ¨åper jeg virkelig det er. og jeg skal ikke gi opp. jeg er altfor glad i de gode tingene ved livet, til å la de vonde ta overhånd :)

Skriv en ny kommentar

idamarieandersen

idamarieandersen

16, Moss

Ja, dette er meg. Ida Marie - 1994. jeg vil bare informere om at jeg ikke håper dere tar innleggene mine personlig. selv om jeg skriver "alle" "dere" "vennene mine" osv. så betyr ikke dette at det er ment til alle. okei? :) alle bilder der det står I M ANDERSEN har jeg selv tatt, og redigert. hvis det står noe annet, eller ingenting har jeg funnet dem et annet sted. I need you now, more than ever! <3

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits