jeg er redd for å jobbe

jeg følger med på bloggen til Lise ( http://liseliten.com/ ) der jeg leste hennes siste innlegg Ferie og fri! Salt i såret eller håp? jeg ble veldig inspirer av det innlegget og derfor skriver jeg dette:

"kom igjen" sier de. "det er bare å spørre" maser de. "de kommer ikke til deg vet du" roper de. "JEG VET!" svarer jeg. "FOR HELVETE, JEG VET DET!" det er så enkelt å bare si at jeg skal gjøre det. at jeg skal ordne det, bare jeg finner noe som passer, men vet du hva? det kommer mest sansynlig aldri til å skje.

det skremmer meg.min kommentar til Lise:
jeg har aldri vært i din possisjon. som 16-åring går jeg fortsatt på skole, og jobb er ikke noe jeg MÅ ha. men pengene skulle jeg gjærne hatt. både mamma, pappa, kjæresten og alle vennene mine råder meg til å få jobb. alle har det jo selv eller har sendt inn flere søknader, men ikke jeg. jeg vil og jeg har en må-følelse for det også, men jeg tør ikke. sjangsen for at en som er så uerfaren som meg blir avslått er ganske stor. jeg er redd for det. jeg er redd for at jeg ikke skal klare å jobbe, jeg er redd for at jeg ikke skal klare å snakke med fremmede. jeg er redd for at de skal dømme meg.

jeg er redd for blikkene. tankene og fordommene. jeg er redd de skal se på meg å tenke: "hun er en sånn en" jeg vil ikke være en sånn en.

jeg er redd for å gå bort til et fremmed menneske å spørre om en jobb. jeg er redd for å snakke med en fremmed om varene i butikken. jeg er redd å å skuffe mennesker. jeg er redd for at folk skal se ned på meg. jeg er redd for at du skal se ned på meg. for jeg vet du gjør det. jeg vet alle gjør det. ser ned på meg og tenker: "stakkars jente. hun tror hun er nor, hun. hun tror hun er verdt noe." også er jeg egentlig ikke det.jeg er redd for at jeg ikke har svaret til spørsmålet du stiller meg. jeg er redd for at jeg ikke klarer å regne ut de riktige summene. jeg er redd for at jeg skal rote til bestillingene. jeg er redd for å miste alt i bakken så jeg må sitte å tørke opp mens alle ser på. jeg er redd for å dumme meg ut. og at folk skal se meg rødme. at du skal tenke at jeg er ny her.

jeg er redd for at jeg skal være for skjenert og du skal tenke stygge ting om meg. for jeg vet du tenker det. at jeg er en taper. at jeg tror jeg er noe jeg ikke er. at jeg setter meg for høe mål. at jeg bruker penger på tull. at jeg interesserer meg for feil ting. at jeg er barnslig.

jeg tør ikke å spørre om jobb. jor jeg er rett og slett redd ofr at du skal si: "beklager, men vi har ingen ledige stillinger"hvorfor kan jeg ikke bare være meg selv

2 kommentarer

liseliten

07.aug.2011 kl.21:51

Hei. Du kan gjerne bruke små utdrag så lenge du oppgir meg som forfatter, takk :) Vil også si at jeg setter stor pris på kommentarene dine, og at du følger meg <3

idamarieandersen

07.aug.2011 kl.22:31

liseliten: bare hyggelig. så klart jeg følger med, du er til stor hjelp for meg. og en stor inspirasjon. takk :)

Skriv en ny kommentar

idamarieandersen

idamarieandersen

16, Moss

Ja, dette er meg. Ida Marie - 1994. jeg vil bare informere om at jeg ikke håper dere tar innleggene mine personlig. selv om jeg skriver "alle" "dere" "vennene mine" osv. så betyr ikke dette at det er ment til alle. okei? :) alle bilder der det står I M ANDERSEN har jeg selv tatt, og redigert. hvis det står noe annet, eller ingenting har jeg funnet dem et annet sted. I need you now, more than ever! <3

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits