Gyldiggjøring av smerte

Jeg er en veldig stor fan av en blogg ved navn: http://liseliten.com/ , og på ett av hennes innlegg Gyldiggjøring av smerte leste jeg et veldig dypt avsnitt, jeg skjnte meg srekt igjenn i. det gav meg tårer i øynene og en vond følelse i magen. jeg har da kopiert dette avsnittet, og velger å publisere det også på min egen blogg (med godkjennelse av forfatter, Lise, såklart) ordene sto skrevet svart på hvitt:

Og her kommer en feilaktig, farlig og ikke-frisk tankegang. Jeg har en slags forvridd oppfatning om at mine følelser og min smerte ikke er (like) gyldige om jeg ikke skader meg. Ordene ?Jeg har det vondt? føles så tomme, små og ubetydelige. Ordene alene føles svake og verdiløse. Ord alene blir liksom ikke nok. Det tar ikke bort smerten. Jeg kan ikke rømme fra smerten bare ved å si ordene på samme måte som jeg kan med selvskadingen. Jeg får ikke samme uttrykk for smerten. Og jeg snakker ikke om å uttrykke meg overfor andre, men overfor meg selv. «SÅ vondt har jeg. SÅ fortvilet er jeg, at jeg kutter opp armene mine og må få andre til å ?reparere meg?». Da er smerten plutselig gyldig, en realitet, en sannhet. Jeg trenger å se smerten for å gyldiggjøre den. Først da får jeg fred. Først da er det konkret, noe jeg har fått uttrykt, noe jeg kan forholde meg til.

det traff meg dypt. jeg kunne nesten sagt det var mine egne hender som hadde skrevet dette, for jeg kan med hånden på hjertet si at jeg føler dette er meg fra begynnelse til slutt. vakkert, g trist, men så forferdelig sant.

jeg synes det er vondt å vite at det er andre som har det så vondt som meg, men samtidig er jeg glad for at jeg ikke er alene om det. det er ikke en situasjon jeg ville unnet noen. ikke en gang min verste fiende. ingen fortjener dette.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

idamarieandersen

idamarieandersen

16, Moss

Ja, dette er meg. Ida Marie - 1994. jeg vil bare informere om at jeg ikke håper dere tar innleggene mine personlig. selv om jeg skriver "alle" "dere" "vennene mine" osv. så betyr ikke dette at det er ment til alle. okei? :) alle bilder der det står I M ANDERSEN har jeg selv tatt, og redigert. hvis det står noe annet, eller ingenting har jeg funnet dem et annet sted. I need you now, more than ever! <3

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits