Utfordre deg selv!

I det siste har jeg nesten ikke blogget, men det er en grunn til dette. jeg har funnet ut at jeg virkelig vil ta tak i min depresjon og selvskading. jeg vil ikke ha noe mer med det å gjøre. jeg vil ut og er endelig fast bestemt på at dette skal jeg gjennomføre. og dette skal jeg klare.

Jeg har allerede gjort en del småtiltak. som f.eks. så hører jeg ikke lenger på musikk. Jeg kan såklart høre på musikk sammen med andre for morro, på fester eller liknende. men jeg setter aldri på en sang når jeg sitter for meg selv og er lei meg. Sangene som spilles blandt mine venner er ikke den samme type musikk jeg selv hører på alene. "min" musikk er lett deprimerende og gjør meg enda mer fast bestemt på at det blir ikke bedre og alt det tullet der. så musikken min eksisterer ikke lenger hos meg.

en annen ting jeg har tatt tak i, er dette med telefonen. jeg har en litt over middels skrekk for å ta eller ringe med telefoner. selv til mine foreldre eller beste venner. jeg liker det ikke og det skaper en frykt og uro i meg som jeg ikke takler. Nå har jeg bestemt meg for å ta telefonen hver gang den ringer, uten å prøve å tenke over det først. selv ved ukjente nummere. dette har lært meg til at det er ingenting farlig med å ta telefonen i det heletatt. Absolut ingenting. Jeg er fortsatt litt redd for å ringe andre, men det kommer seg  med tiden.

Jeg har gjort flere slike småting som dette, men den største forskjellen er vel det at jeg og mamma har sammen kontaktet legen min som igjen har kontaktet en psykolog. så jeg har nå gått til psykolog i noen uker eller måneder og skal gå en stund fremover også. hun er utrolig hyggelig og hun har lært meg mye om meg selv, som ejg før ikke tenkte over, eller som jeg trodde var helt normalt, som f.eks. at jeg er en kontroll-freak. alt må være planlagt til punkt og prikke. hvis ikke blir jeg kjempe srressa, vil gjemme meg bort og aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre. som hvis noen svarer "kanskje" når jeg spør om vi kunne finne på noe. uff, nei. Struktur er en viktig ting for meg.

Hovedsaken i dette inlegget er egentlig det å gjøre en forskjell i verden. og nå snakker jeg ikke om det å endre verden for tusenvis av mennesker du ikke aner hvem er, men å endre verden for deg selv. å endre ditt syn på verden. være litt egoistisk å pleie deg selv og dine følelser. lære deg selv å kjenne. dine grenser og hva som kan gjøres for å gjøre livet ditt enklere å mer ballansgsert. 

Jeg har gjort meg fast bestemt på å komme meg ut av dette helvete jeg lever i. Så jeg skal utfordre meg selv. gjøre de tingene som jeg vet vil få meg til å flippe ut. de tingene jeg er mest redde for. som å snakke med fremmede. gjøre ting jeg ikke har gjort før. spørre om hjelp. ta telefonen. stå opp for meg selv. ha hodet under vann. vise følelser. være spontan. alt dette er små og store ting som jeg er redd for. dette er de tingene jeg frykter mest her i verden og som får meg til å føle meg mindre verdt og dårligere enn alle andre. dette er mitt første steg ut av psykdommen.

Dette klarer jeg!
Én kommentar

Malin Amalie

13.05.2013 kl.01:32

:)

Skriv en ny kommentar

idamarieandersen

idamarieandersen

18, Moss

Ja, dette er meg. Ida Marie - 1994. jeg vil bare informere om at jeg ikke håper dere tar innleggene mine personlig. selv om jeg skriver "alle" "dere" "vennene mine" osv. så betyr ikke dette at det er ment til alle. okei? :) alle bilder der det står I M ANDERSEN har jeg selv tatt, og redigert. hvis det står noe annet, eller ingenting har jeg funnet dem et annet sted. I need you now, more than ever! <3

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits